Film
Visad

Meän Ääni presents kortfilmspaket!

Söndag 12/02 kl 18:00, salong Aurora kultur & kongress

Kortfilm

15 minuter

Åldersgräns 0 år

GRATIS FILM FÖR ALLA! – Hämta ut era biljetter i kassan på Aurora som öppnar kl.12 lördag och söndag. Meän Ääni: Unga filmskapare i Tornedalen visar upp tre av sina alster som förfilmer innan RINGU (det japanska originalet innan The Ring).

Haralds hämnd
Det finns en berättelse om ett barn som gillade att torterade gosedjur, men en dag fick ett av djuren nog och sedan dess har den lilla elefanten Harald hämnats. Om du blir besatt av Harald har du 24 timmar kvar att leva. En film av Meän Äänis feriearbetare sommaren 2022.
Polo
I Polo, en tantfilm berättad med stillbilder och monoton speakerröst, får vi följa med på en Lych-liknande resa i Bolagskolan, en plats som man kanske aldrig kan lämna. Och vem fan är egentligen Marko? En film av Meän Äänis feriearbetare sommaren 2021.
Inkastet
Bertil Bengtsson är programledare och docka på heltid. I talkshowen Inkastet bjuder Bertil in intressanta Kirunaprofiler för samtal. Man kan säga att Bertil är Kirunas svar på Skavlan. Inkastet var Meän Ääni Kirunas stora projekt under våren 2022.
Meän ääni- unga filmskapare i Tornedalen är ett projekt som som genomförs av studieförbundet Kulturens Bildningsverksamhet med stöd från Allmänna Arvsfonden. Projektets mentorer hjälper och stöttar ungdomar i Tornedalen/Malmfälten att genomföra sina filmidéer. Meän ääni finns i Kiruna, Gällivare, Pajala, Övertorneå och Haparanda
Till programmet